Innan du deltar i våra tävlingsklasser (Elite/Qualifier), är det viktigt att du har läst och förstått gällande regler. Avvikande från dessa kan leda till diskvalificering från loppet, berörd tävlingsklass och Tour.

§1 Slutförande av hinder är obligatoriskt.

Samtliga hinder MÅSTE slutföras på ett godkänt sätt.

§2 Anvisningar från vår personal längs banan MÅSTE följas.

§3 Obegränsat antal försök på både normal och fast lane.

Om du misslyckas med ditt försök, har du två alternativ:

  1. Ställ dig sist i kön (om sådan finns) och försök så många gånger du önskar.
  2. Ge ditt tidtagnings-chip till domare/personal och fortsätt springa (utan tidtagning och placering), alternativt gå av banan och avbryt ditt deltagande i loppet.

Viktigt:
Om du misslyckas med att slutföra samtliga hinder, kommer du inte att få en giltig sluttid och därmed inte erhålla några rankingpoäng. Om tidtagnings-chip ej återlämnas, betraktas detta som fusk och kommer att behandlas enligt rådande regler.

Undantag till ovan regel:
Om vi bedömer att ett hinder, p.g.a. exempelvis väder, kommer att ha en extremt låg slutförandegrad, förbehåller vi oss rätten att öppna en straffrunda i dessa undantagsfall. Eventuella sådana undantag kommer att meddelas under pre-race-mötet.

§4 Fast lanes

Utvalda hinder har en så kallad ”Fast Lane”. Fast Lanes är alternativa vägar utformade för att deltagaren ska kunna spara tid genom att slutföra ett mer tekniskt krävande hinder. Dessa hinder är tydligt markerade med ”Fast Lane” och banpersonal ger anvisningar på plats.

§5 Avvikande från regler

Vid mindre regelavvikelser kommer deltagaren att tillåtas att slutföra loppet. Dock kommer resultatet inte att vara giltigt för poäng, ranking, kvalificering etc.

Vid större regelavvikelser förbehåller vi oss rätten att kalla deltagaren av banan och avbryta fortsatt medverkan i loppet. Eventuella sådana anvisningar måste följas. Regelbrott som anses vara avsiktligt fusk kan leda till avstängning från hela Toughest Tour och/eller berörd tävlingsklass.

Specifika regler för Touren kan hittas här och måste följas av Tour-deltagare.

Obs! Elite- & Qualifier-heaten kan komma att övervakas/filmas runt om på banan. Fusk som dokumenteras på film kan användas som underlag för diskvalificering.

De tuffaste kakorna i världen

Denna sida använder kakor för att ge dig den bästa användarupplevelsen samt för att hjälpa oss att förbättra våra tjänster. Utan kakor kommer visst innehåll och funktionalitet inte att fungera enligt förväntat. Vi värdesätter din integritet och försäkrar att din data hålls säker. Läs gärna mer om vår integritetspolicy.

✓  Acceptera kakor

Fler alternativ