Inga fler
ursäkter!

Om du har svårt att komma igång med träningen eller tvekar inför att springa ett hinderbanelopp, är detta sidan för dig! Din resa mot Toughest-målgången börjar här.

Nu kör vi!

Vanliga ursäkter

Låt oss vara ärliga. Det är enkelt att komma med undanflykter, alla gör det emellanåt. För att hjälpa dig övervinna dina mentala hinder, har vi därför listat de vanligaste ursäkterna och svarat på dem. Använd svaren för att övertala både dig själv och dina vänner att delta. Vi ses vid startlinjen!

NEJ. Du är galen.

Se svar

Hinderbanelöpning är en adrenalinfylld och minnesvärd upplevelse som du kommer att vara stolt över att ha genomfört.

99.5% av alla deltagare tar sig i mål, 95% uppger att de kommer att springa igen och Toughest har dessutom blivit utsedd till Europas bästa hinderbanelopp.

Den yngste som tagit sig i mål var 5 år och den äldste var 85 år. Kunde de, så kan du!

Hinderbanelopp verkar farligt. Är det verkligen säkert?

Se svar

Även om hinderbanelöpning är mer utmanande än traditionella sporter, är andelen skador lägre än andra vanliga sporter såsom fotboll. Vi gör vårt yttersta för att ge dig en så säker och minnesvärd upplevelse som möjligt.

Det där är för svårt för mig! Hur ska jag klara det!?

Se svar

När du deltar i ett Toughestlopp är det Du som har kontrollen. Endast du bestämmer hur svår eller enkel din loppupplevelse kommer att vara.

  • Du behöver inte klara alla hinder, men det är så klart kul om du försöker! Det finns alltid möjlighet att välja straffrundan som är en jogg på ca 100m.
  • Spring eller gå. Du bestämmer! Det finns ingen tidsbegränsning och du kan genomföra loppet i den takt som passar dig.
  • Om du behöver extra hjälp med förberedelserna, finns det ett prisbelönt hinderbanegym i Malmö, en förberedande digital träningsportal och certifierade tränare runt om i landet.

Jag är höjdrädd! Jag vet inte om jag kan hantera utmaningen.

Se svar

Även om vissa hinder ser stora och skräckinjagande ut så genomförs faktiskt de flesta hinder på eller nära marknivå.

Toughest handlar om att utmana sig själv. Det handlar om att överraska sig själv genom att göra saker som man inte trodde att man kunde göra. Det enda som räknas är att du försöker.

Ställ dig vid hindret och känn efter på plats istället för att ta ut händelserna i förväg! Går det inte, så är det helt ok. Fortsätt till nästa hinder. Lyckas du övervinna dina rädslor, så kommer du känna en adrenalinkick och stolthet som du sent kommer att glömma.

Ha förtroende i dig själv! Du är grym och klarar mycket mer än vad du tror.

Loppet är för långt. Det kommer jag aldrig att ta mig igenom.

Se svar

Även om det finns tidtagning på huvudloppet, så kan du springa helt i din egen takt. Stanna och vila när du behöver. Promenera om det så behövs. Det viktiga är att du rör på dig!

Om tröskeln fortfarande är för stor, kan du alltid prova på Toughest Family. Familyloppet är en kortare version av huvudloppet och har ingen tidtagning alls. Många väljer att springa detta för att testa på hinderbanelöpning för första gången.

Jag hinner inte komma i form till loppet.

Se svar

Hinderbanelopp kan se utmanande ut, men det är aldrig för sent att börja träna! Den största andelen av Toughests deltagare består av motionärer som vill utmana sig själva, både fysiskt och mentalt.

Är du inte i topptrim till loppet? Det spelar ingen roll! Ha som mål att bara korsa mållinjen, eller klara ett visst antal hinder. Du behöver inte klara allt och stå på prispallen. Varje deltagare deltar utefter sina egna förutsättningar och det är bara du själv som bestämmer nivån.

Jag är inte tillräckligt stark i armar och händer.

Se svar

Vissa hinder kan verka svåra att hantera, men med rätt teknik och inställning kommer du att klara det. Greppstyrka behövs på vissa hinder, men inte mer än att du kan bära upp din egen kroppsvikt.

Börja träna redan idag!
Häng från en trappa, gren eller stång i 10 sekunder. Vila en stund och repetera sedan 2 gånger till (totalt 3x10sek). Gör samma övning dagen efter. Känns det bra? Öka gradvis tiden och repetitionerna efterhand som du blir starkare. Du kommer att förvånas över hur snabbt du förbättras.

Om du behöver extra hjälp med förberedelserna, finns det ett prisbelönt hinderbanegym i Malmö, en förberedande digital träningsportal och certifierade tränare runt om i landet.

Det där är ju ingen utmaning. Jag vill springa något tuffare!

Se svar

Hur enkelt eller svårt loppet blir är helt upp till dig.

Ser det inte svårt ut? Välj loppets ”Fast lanes” istället för det vanliga hindret. Fast lanes finns på utvalda hinder och är en tuffare, mer tekniskt utmanande variant av hindret.

Räcker inte det? Lägg till ”Double Distance” när du anmäler dig och spring två varv runt banan!

Fortfarande inte imponerad? Anmäl dig till Toughests tävlingsklass och tävla mot några av de bästa hinderbanelöparna som sporten har att erbjuda. I dessa klasser springer du utefter Toughests officiella tävlingsregler och kan kvalificera dig till Toughest Tour, Toughest Championship och VM i hinderbanelöpning, OCR WC.

Vad väntar du på!?

Anmäl dig till ett lopp nära dig.

Kommande lopp

Inte övertygad? Läs vidare!

Hur mycket rör du dig?

Alla vet att det är viktigt att röra på sig. Regelbunden träning är bra för både fysisk och mental hälsa. Enligt WHO bör man motionera minst 150 minuter i veckan för att få en positiv effekt på hälsan.

De flesta rör sig
för lite

Rörelse i vardagen minskar stress, sjukdom & värk och förbättrar både din sömn och ditt minne.

  • Studier visar att endast en av fem ungdomar rör sig tillräckligt mycket.
  • Personer i medelåldern är stillasittande mer än hälften av sin vakna dag, i genomsnitt åtta timmar.

Ok, fattar piken!

Ett träningsmål
du ser fram emot

Vår hinderbana hjälper dig att komma igång

Må bättre

Att ha ett tydligt mål är ett effektivt sätt att få dig att komma igång med träningen. Anmäl dig till ett utav våra lopp och sätt rimliga mål utefter dina egna förutsättningar! Du behöver inte klara alla hinder. Du behöver inte ens springa hela banan. Det viktiga är att du tar dig till startlinjen och förbättrar din hälsa längs vägen.

Kom närmare

De allra flesta springer våra lopp tillsammans med familj, vänner och kollegor. Våra hinderbanelopp är oerhört effektiva för teambuilding och kommer att stärka er som grupp. Hjälp varandra att komma igång med träningen och hjälp varandra längs med banan. Allt blir enklare och roligare när man är fler.

Låt oss guida dig

Vet du inte var du ska börja? Skapa ett konto på vår digitala träningsportal, Get Ready for Toughest. Där får du tillgång till vår bank av tips, teknik och träningsprogram som kommer att hjälpa dig med allt från fysisk till mental förberedelse. På Toughest LAB i Malmö kan du boka gruppträningar och PT-timmar där du får känna på många av våra hinder.

Förbered dig på bästa sätt

Träningsprogram, teknikvideor och tips

Med vår digitala träningsportal, Get Ready For Toughest, kommer du att vara väl förberedd inför ditt lopp. Se exklusiva teknikvideor, få värdefulla tips och skapa ett personligt träningsprogram att genomföra själv eller tillsammans med dina lagmedlemmar. Vi vägleder dig genom såväl fysiska som mentala förberedelser så att du ska kunna ställa dig vid startlinjen med självförtroende.

Läs mer

Testa och öva på riktiga hinder

Prisbelönt hinderbanegym i Malmö

För många kan hinderbanelopp verka skrämmande, men faktum är att bra teknik är viktigare än fysisk styrka. Boka in dig på en gruppträning eller få ett anpassat pass med en utav våra personliga tränare. Testa hinder, lär dig tekniker och få tips om hur du ska träna inför loppet!

Om Toughest LAB

Hitta tränare nära dig

Träning anpassad för hinderbanelöpning

Våra certifierade tränare är specialiserade på hinderbanelöpning och hjälper dig med allt som behövs inför ditt lopp. Boka in ett pass med en tränare nära dig!

Hitta tränare

Detta visste du inte om Toughest

Vi arbetar hårt för att ge dig den bästa loppupplevelsen och vi är stolta över att ha blivit framröstade som Europas bästa hinderbanelopp, 5 år i rad.

Tar sig i mål

99.5%

Kommer springa igen

95%

Kundnöjdhet

4.5 / 5

Springer i grupp

87%

Vår yngsta deltagare

5 år

Vår äldsta deltagare

85 år

Deltagare genom tiderna

170 k

Lopp genom tiderna

90+

Utsedd till bäst i Europa

5 år

Kommande hinderbanelopp

Event Plats Datum Pris
Oslo
9 Sep, 2023
Holmenkollen9 Sep, 2023949 NOK
Mer info
Oslo Family
10 Sep, 2023
Holmenkollen10 Sep, 2023399 NOK
Mer info
Göteborg
23 Sep, 2023
Kviberg23 Sep, 2023949 SEK
Mer info
Göteborg Family
24 Sep, 2023
Kviberg24 Sep, 2023399 SEK
Mer info
Malmö
25 May, 2024
Ribersborg25 May, 2024749 SEK
Nästa prishöjning:
1 Sep, 2023.
Mer info
Malmö Family
26 May, 2024
Ribersborg26 May, 2024299 SEK
Nästa prishöjning:
1 Sep, 2023.
Mer info
Stockholm
15 Jun, 2024
Lida Friluftsgård15 Jun, 2024749 SEK
Nästa prishöjning:
1 Sep, 2023.
Mer info
Stockholm Family
16 Jun, 2024
Lida Friluftsgård16 Jun, 2024249 SEK
Nästa prishöjning:
1 Sep, 2023.
Mer info

De tuffaste kakorna i världen

Denna sida använder kakor för att ge dig den bästa användarupplevelsen samt för att hjälpa oss att förbättra våra tjänster. Utan kakor kommer visst innehåll och funktionalitet inte att fungera enligt förväntat. Vi värdesätter din integritet och försäkrar att din data hålls säker. Läs gärna mer om vår integritetspolicy.

✓  Acceptera kakor

Fler alternativ