Toughest LAB

[HEAD COACH & PT]

Andreas Sjölin Namn: Andreas Sjölin

Bakgrund: OCR är något som intresserade Andreas från det att han hörde talas om att Toughest skulle starta i Malmö 2013. Sedan dess har han tävlat i de flesta Toughestloppen och andra OCR:s i Norden och Europa. Träningsmässigt präglas Andreas av funktionell träning, allsidighet och spänst. Andreas har flera års bakgrund som instruktör i bland annat Box, Boot camp, CX, Grit och TRX på Nordic Wellness samt head coach inom utomhusbaserade Mayhem Workout och var med och arbetade med Malmö Stads initiativet Träna i Parken. Bakom sig har Andreas en examen som gymnasielärare i historia och engelska från Malmö Högskola samt militär bakgrund som flygbasjägare och utlandssoldat i Kosovo.

”OCR handlar om att vara mångsidig, öppen för förändringar och att kunna möta hinder på smidigast vis. Jag försöker leva mitt liv på samma sätt utanför banan. – Andreas Sjölin”

Vad är OCR, Obstacle course racing? För mig handlar det om funktionell träning i dess rätta miljö. För att genomföra loppen behöver du kunna springa, hoppa, klättra, lyfta, krypa och övervinna hinder. Alla är byggda och skapta med olika förutsättningar och styrkor, men alla kan genomföra och klara det. OCR handlar lika mycket om den mentala inställningen. Det handlar om att se hindren i livet och på banan som utmaningar att övervinna, säger Andreas.

[PT]

annept_bild Namn: Anne Andersson

Bakgrund: Anne arbetade under många år som dansare och musikalartist. Hon undervisade dans på balettakademin i Göteborg och här i Malmö. Anne är Lic Personlig Tränare utbildad på The Academy och driver sedan många år företaget ANNE PT här i Malmö. Hon är även TRX- instruktör, löptränare, Yoga- och Qigong instruktör, mm. Anne tar gärna med sina PT-kunder ut och tränar i stadens parker och driver egen gruppträning utomhus med fokus på löpning och styrka. Anne var tränare för Toughest 2014 och är nu laddad inför 2015.

”Jag älskar att undervisa, nya utmaningar och att lära mig nya saker. Träning är min passion och jag vill gärna hjälpa andra till ett friskare och hälsosammare liv!” – Anne Andersson

Mitt tips inför Toughest: Var väl förberedd, då blir loppet roligare och du kan njuta ännu mer av hinderbanan. Träna på dina svaga sidor. Är du en bra löpare kanske du ska fokusera mer på styrka. Är du redan biffen i gymmet, fokusera mer på konditionsträning. Toughest OCR är en häftig utmaning som kräver styrka, smidighet och kondition. Alla kan genomföra den efter sin förmåga. Lycka till

[PT]

Erik Namn: Erik Henriksson

Bakgrund: Erik brinner för träning och allt det innefattar. Erik ser hinder som utmaningar och letar hela tiden efter nya utmaningar. Likaså när det kommer till hans kunder. Erik är Lic. Personlig tränare och kostrådgivare, utbildad via DS Personal Training School. VivoBareFoot Certified Master Coach, utbildad av Lee Saxby. Sedan 2012 driver Erik SkåneFitness med fokus på kroppens naturliga biomekanik och funktionell träning. Tillsammans med Anne Andersson höll Erik i 2014 års Toughest träning. 2015 kommer bli betydligt tuffare och hårdare!

”Att lägga teori i praktik, med olika hypoteser och gå tillbaka för att det ska bli fullbordat, är underbart att arbeta med dagligen. Alla kan träna, men inte ens 1% kan träna rätt!” – Erik Henriksson

Mitt tips inför Toughest: Gör en överblick över banan, lägg fokus på det som upplevs som ”okänt träsk” för dig. Utöver den kroppsliga styrkan och löpningen som sker under loppets gång, så är det den mentala biten som måste vara med också – Bygg inte upp en blockad för varje hinder, utan dela upp banan i delar och gör klart den steg för steg. Löpningen ska inte vara en börda under loppet, utan mer som ett tillfälle för att få ner puls och syresättning till dina muskelceller. Intervallträning är ett hett tips!

[Toughest Ambassador & PT]

Sellman Namn: Krister Sellman

Bakgrund: Toughest första vinnare! Efter premiärtävlingen i Malmö 2013 fick Krister blodad tand och har sedan dess satsat på att försvara sin plats på pallen. 2014 vann han Toughest Mini Tour och deltog sedan i elitklassen på Obstacle Course World Championships i Ohio som resultareade i en 2:a plats i lagtävlingen och en 12:e plats individuellt. Mångsidighet är ledande i Kristers träning. Mycket tid läggs på löpning i terräng med inslag av hinder, men han är även en skicklig vågsurfare, klättrare och skidåkare. Till yrket är Krister Naprapat och därigenom både kunnig och erfaren om kroppen, träning och skador.

” I OCR möts idrottare med olika bakgrund på lika villkor. Mångsidighet premieras och den mest kompletta atleten kommer stå som segrare.” – Krister Sellman

[PT]

Namn: Antonio Riveras

Bakgrund: Antonio har en stor passion för träning och allt som innefattar träning med kroppen som motvikt och tyngd. Antonio är Lic. Personlig tränare och kostrådgivare, utbildad via DS Personal Training School, samt internationellt certifierad Progressive Calisthenics Coach. Antonio driver idag City Fitness PT, där fokus ligger på funktionell kroppsviktsträning med inslag från gymnastik och street workout. All träning med Antonio sker utomhus, i stadens vackra parker och utegym.

”Träning är en stor del av mitt liv och det är underbart att få inspirera och inspireras av andra! Toughest handlar för mig om att vara både uthållig, smidig och explosiv. Du ska med andra ord ha hela paketet. Jag sporras av att hitta de roligaste och mest effektiva metoderna för att nå dit.” – Antonio Riveras

Mitt tips inför Toughest: Träna så allsidigt som möjligt. Även om du är hjälten i löparspåret, behöver du träna upp explosivitet och smidighet och vice versa. Viktigt är även att lägga fokus på att lära dig att landa rätt, jobba upp en bra kroppskontroll och använda så lite kraft som möjligt när du ska över hindrena. Det kan vi hjälpa dig med på Toughest LAB. Glöm alltså inte de små grundläggande metoderna som skapar den bästa formen!

[PT]

Namn: Christoffer Larsson

Bakgrund: Träning och tävling har länge varit en stor del av Christoffers liv. Att hjälpa andra till framgång är en stor drivkraft hos honom och därför startade han företaget Coach Christoffer. För att genom professionell coachning och träning hjälpa just dig till att nå framgång. Christoffer är lisensierad personlig tränare utbildad av The Academy. Utöver personlig träning som bedrivs både på gym och utomhus håller han i gruppträningsformen Caveman.

[PT]

Namn: Oscar Salazar Aros

Bakgrund: Oscar har kampsportsbakgrund inom kickboxning, han har dessutom svart bälte i kickboxning och är licensierad gruppinstruktör i kickboxning från svenska budo &kampsportsförbundet. Han har dessutom tävlat i kickboxning och i shoot-fighting. Kampsportsbakgrunden använder han för att träna och instruera funktionell och holistisk träning. Något som kommer fram i bland annat Ruffie Training som Oscar är Licencierad instruktör i. Han samarbetar även med Träna i Parken och har fått motivering som ”väldigt engagerad, proffsig och sympatiskt, varm, positiv, kunnig, vänlig, empatisk, ödmjuk och glad”
Oscar är fyscoach för elitidrottare inom MMA som bland annat Pannie Kianzad, Bilal Musa och Bruno Carvalho. Oscar driver ett företag Revolutionary Fitness Sweden som erbjuder PT-träning både enskild och i grupp. Han är också pedagog på ungdomsverksamheten KraftStationen där Oscar använder sig av träning som metod och redskap och fått beskrivningen ”Normkritiksträning”.

Vad är Toughest Training? Min syn på Toughest Training är att erbjuda människor en chans till en mer självutvecklande träning både fysiskt men framförallt mentalt. Det är också en alternativ träningsform till de redan existerande träningsformer som vi får utav vårt samhälle. Träna och våga lära känna din helhet, uthållighet, rörlighet, explosivitet, styrka, kondition, spänst, balans och ha roligt!, säger Oscar.