F.A.Q

 Hur gör jag för att starta i samma startgrupp som mina vänner?

Om du är anmäld i ett lag hamnar ni automatiskt i samma startgrupp. Skulle ni vara färre än  fyra (som är minimum för att få ett godkänt lagresultat) så skriv ändå in ett lagnamn, då ser vi att ni hör ihop. Observera att stavningen måste vara likadan inklusive stor/liten bokstav.

Kan jag sälja min biljett/byta namn på den?

Biljetterna är personliga och kontroll av ID sker vid utlämnande av startbevis. Det går att byta namn på en biljett fram till 14 dagar innan loppet. Detta sker utan kostnad om biljetten är köpt som ombokningsbar i annat fall kostar byte 299 kr och betalning sker i samband med bytet som utförs här

Finns det väskförvaring och omklädningsrum?

Vi har alltid en bemannad garderob och i varje startkuvert finns en garderobs-tag som identifierar ditt bagare. Notera dock att vi inte kan ta ansvar för värdesaker samt att förvaring kan ske utan tak och vi rekommenderar vattentätt skikt vid dåligt väder (tål väskan inte vatten så ta med exempelvis en sopsäck).

Vi har herr- respektive damomklädningsytor på eventområdet. Observera att dessa är avskärmade men oftast utan tak och värme. Vi rekommenderar därför att alltid ha handduk och torrt ombyte med och att ni direkt efter loppet torkar er och får på torra kläder för att undvika nedkylning.

Förekommer det “elchockar”/elhinder på banan?

– Nej. Vi vet att många lopp har sådana men ser inte poängen med att ha hinder som är skapade för att utdela fysisk smärta via elchock. Smärtan, utmattningen och allt det där får ni ändå. På naturlig väg. Vi lovar.

Hur tränad måste man vara för att klara Toughest?

– 8 km terräng och 40 hinder är såklart ingen promenad i parken. Vi menar dock att inställning och mentalitet är viktigare än fysisk topptrim. Det går inte att placera sig i toppskiktet om man inte är absolut i toppform vad det gäller styrka, snabbhet och uthållighet. Det går dock att klara sitt livs utmaning och ta sig runt banan på sina villkor.

Måste man klara alla hinder?

– Nej. På de lite svårare hindren har vi ett system med alternativa vägar och straffrundor. Det innebär att man kan välja en tekniskt svår väg, en något lättare väg eller helt välja bort hindret mot en straffrunda (vilket även blir resultat av ett misslyckat försök). Kontrollanter finns utmed banan och vid hindrerna och hjälper och vägleder löparen. Titta gärna igenom vår korta video som visar hur systemet fungerar i praktiken.

Måste man kunna simma för att delta?

– Du bör kunna simma då det finns kortare distanser av simning (max 20m). Dock finns det oftast sätt att slippa vattenhindren på de flesta banor så om du är osäker på din simförmåga vänligen kontakta oss på : info@toughest.se för specifik information kring vattenhindren på just det loppet du vill anmäla dig till!

Regler

§1 som deltagare är du skyldig att känna till samtliga regler för racet (se nedan).

§2 som deltagare är du skyldig att följa samtliga regler nedan. Dvs, står du vid startlinjen – obey our rules!

§3 Allt deltagande sker på EGEN RISK. Toughest frånsäger sig allt ansvar för skador till deltagarna och deras utrustning. Om någon deltagare eller deras utrustning och / eller kläder går sönder är Arrangörerna inte ansvariga. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring för denna typ av lopp.

§4 All registrering för Toughest är slutgiltigt, dvs att du har ingen ångerrätt. Arrangörerna kommer inte återbetala någon anmälningsavgift.

§5 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att kunna ändra racet när helst de vill.

§6 Det kommer finnas en snitslad bana, följ den.

§7 Toughest är en utmaning, på alla nivåer. Behöver någon medtävlande hjälp – ställ upp.

§8 Har du eller någon annan medtävlande skadat sig under racets gång är du skydig att påkalla tävlingsledningens uppmärksamhet.

§9 Minimiålder för att deltaga är 18 år. Är du under 18 krävs målsmans godkännande enligt avtal med Toughest.

§10 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ställa in racet. Om detta sker betalas anmälningsavgiften tillbaka, men ingen ersättning för resor eller hotellbokningar etc står Toughest för.

§11 Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger under tiden du springer loppet. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av alkohol eller droger.

§12 Det är inte tillåtet att nyttja prestationshöjande preparat. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av ett sådant preparat.

§13 All förändring i din anmälan(överlåtelse, ändring av lagnamn etc)måste ske tidigare än 2 veckor innan start. Alla förfrågningar där efter behandlas ej.

§14 Toughest har vid varje event fotografer på plats. Det tas både stillbilder och rörlig bild. Som deltagare ger du Toughest tillstånd att publicera bildmaterial från event i de kanaler Toughest önskar sig använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part så som (men inte begränsat till) sponsorer och partners.

§15 Du får ett chip när du hämtar nummerlapparna. Detta används för tidtagningen. Chippet ska sitta runt fotleden. Ej återlämnat chip debiteras i efterhand med 200 SEK.

Toughest arrangeras av:

Nexthand AB

Vattenverksvägen 44

212 21 Malmö

Info@toughest.se

Denna hemsida använder kakor. Genom att utforska Toughest.se, accepterar du användandet av kakor. Läs mer

Acceptera kakor