F.A.Q.

FRÅGOR INFÖR MALMÖ-LOPPET:

När får jag min starttid?

Startnummer och starttider skickas ut och publiceras på måndag tillsammans med praktisk information kring uthämtning av startkuvert och liknande. Observera att det inte går att genomföra ändringar av startgrupper. Generellt gäller att tidigare anmälan genererar tidigare startgrupp samt att personer anmälda med samma lagnamn placeras i samma startgrupp. Vid synnerligen starka skäl kontakta info@toughest.se så hjälper vi till i den mån det är möjligt. Observera att sådana skäl måste styrkas. Notera också att biljetter är personliga och att tiden för namnbyte är passerad (även för biljetter med changes enabled).

Är det mycket vatten på banan/måste man kunna simma?

Det förekommer på Malmö-banan men vi anpassar mängden vatten utifrån rådande förhållanden. Låg vattentemperatur och kraftig vind är exempel på faktorer som gör att vi har färre vattenhinder. Det finns också tydliga alternativ där vatten förekommer dvs det går att ta andra vägar (straffrundor). Är du osäker på din simförmåga/köldtålighet rekommenderar vi att alternativa vägar väljs.

Var parkerar man?

Vi rekommenderar att man i lämnar bilen hemma. Mer information om transportalternativ (bla Sixt eminenta Shuttle Service) hittar ni här. Väljer ni trots allt att ta bilen så vill vi poängtera att det finns begränsat med parkering. För att vara på den säkra sidan och undvika onödiga parkeringsböter rekommenderar vi följande:

– Undvik korsningen Limhamnsvägen – Mariedalsvägen.

– De parkeringar vi rekommenderar är:

T-bryggan (Limhamnsvägen)
Sommarparkeringen på Ribersborg, vid handikappspadet (korsningen Geijersgatan och Riberssborgstigen)
Parkeringshuset Fullriggaren i Västra hamnen, Östra varvsgatan
Parkeringshuset Green Matmarknad, Västra Varvsgatan

Hur gör man med väskor och finns det omklädningsutrymmen?

I startkuvertet ligger en garderobstagg som sätts på väskor som sedan lämnas in i vår bemannade ”Bag Drop”. Notera att inlämning sker på egen risk och att vi inte kan ansvara för värdesaker.

Det finns två avskärmade områden för ombyte (ett för män och ett för kvinnor). Dessa är markerade med Dressing Room och finns på eventområdet. Notera att det är avskärmade utomhusytor utan tak. Vi rekommenderar att ni så snart som möjligt efter loppet byter om till torra, varma kläder för att undvika nedkylning.

Får man medalj?

Givetvis! När du korsar mållinjen hänger våra funktionärer på dig en medalj att vara stolt över tillsammans med våra klassiska finisher-armband. I målgången väntar också vår Sveriges godaste protein bar – Swebar Mudcake (Toughest Special Edition – framtagen av vår partner Dalblads specifikt för Toughest)

Hur/var hittar man sitt resultat?

Resultat publiceras online direkt på race day och uppdateras löpande på vår sida.

Går det att anmäla sig på plats?

Tyvärr är loppet slutsålt. 7 000 personer har antagit utmaningen och det innebär att vi inte kan sälja biljetter på plats. Missade ni chansen denna gång så passa istället på att anmäla er till vårt höstlopp i Köpenhamn eller varför inte vårt lopp i Stockholm i juni. Det finns även platser kvar till Toughest Family dagen efter Toughest Malmö där barn och vuxna tillsammans springer en kortare variant av banan (ca 2 km/20 hinder). Information och anmälan hittar ni här.

GENERELLA FRÅGOR (alla lopp):

Hur gör jag för att starta i samma startgrupp som mina vänner?

Om du är anmäld i ett lag hamnar ni automatiskt i samma startgrupp. Skulle ni vara färre än 4st (som är minimum för ett lag) så skriv ändå in ett lagnamn, då ser vi att ni hör ihop.

Förekommer det “elchockar”/elhinder på banan?

– Nej. Vi vet att många lopp har sådana men ser inte poängen med att ha hinder som är skapade för att utdela fysisk smärta via elchock. Smärtan, utmattningen och allt det där får ni ändå. På naturlig väg. Vi lovar.

Hur tränad måste man vara för att klara Toughest?

– 8 km terräng och 40 hinder är såklart ingen promenad i parken. Vi menar dock att inställning och mentalitet är viktigare än fysisk topptrim. Det går inte att placera sig i toppskiktet om man inte är absolut i toppform vad det gäller styrka, snabbhet och uthållighet. Det går dock att klara sitt livs utmaning och ta sig runt banan på sina villkor.

Måste man klara alla hinder?

– Nej. På de lite svårare hindren har vi ett system med alternativa vägar och straffrundor. Det innebär att man kan välja en tekniskt svår väg, en något lättare väg eller helt välja bort hindret mot en straffrunda (vilket även blir resultat av ett misslyckat försök). Kontrollanter finns utmed banan och vid hindrerna och hjälper och vägleder löparen. Titta gärna igenom vår korta video som visar hur systemet fungerar i praktiken.

Måste man kunna simma för att delta?

– Du bör kunna simma då det finns kortare distanser av simning (max 20m). Dock finns det oftast sätt att slippa vattenhindren på de flesta banor så om du är osäker på din simförmåga vänligen kontakta oss på : info@toughest.se för specifik information kring vattenhindren på just det loppet du vill anmäla dig till!

Regler

§1 som deltagare är du skyldig att känna till samtliga regler för racet (se nedan).

§2 som deltagare är du skyldig att följa samtliga regler nedan. Dvs, står du vid startlinjen – obey our rules!

§3 Allt deltagande sker på EGEN RISK. Toughest frånsäger sig allt ansvar för skador till deltagarna och deras utrustning. Om någon deltagare eller deras utrustning och / eller kläder går sönder är Arrangörerna inte ansvariga. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring för denna typ av lopp.

§4 All registrering för Toughest är slutgiltigt, dvs att du har ingen ångerrätt. Arrangörerna kommer inte återbetala någon anmälningsavgift.

§5 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att kunna ändra racet när helst de vill.

§6 Det kommer finnas en snitslad bana, följ den.

§7 Toughest är en utmaning, på alla nivåer. Behöver någon medtävlande hjälp – ställ upp.

§8 Har du eller någon annan medtävlande skadat sig under racets gång är du skydig att påkalla tävlingsledningens uppmärksamhet.

§9 Minimiålder för att deltaga är 18 år. Är du under 18 krävs målsmans godkännande enligt avtal med Toughest.

§10 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ställa in racet. Om detta sker betalas anmälningsavgiften tillbaka, men ingen ersättning för resor eller hotellbokningar etc står Toughest för.

§11 Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger under tiden du springer loppet. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av alkohol eller droger.

§12 Det är inte tillåtet att nyttja prestationshöjande preparat. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av ett sådant preparat.

§13 All förändring i din anmälan(överlåtelse, ändring av lagnamn etc)måste ske tidigare än 2 veckor innan start. Alla förfrågningar där efter behandlas ej.

§14 Toughest har vid varje event fotografer på plats. Det tas både stillbilder och rörlig bild. Som deltagare ger du Toughest tillstånd att publicera bildmaterial från event i de kanaler Toughest önskar sig använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part så som (men inte begränsat till) sponsorer och partners.

§15 Du får ett chip när du hämtar nummerlapparna. Detta används för tidtagningen. Chippet ska sitta runt fotleden. Ej återlämnat chip debiteras i efterhand med 200 SEK.

Toughest arrangeras av:

Nexthand AB

Vattenverksvägen 44

212 21 Malmö

Info@toughest.se