F.A.Q

Anmälan/registrering

Jag ska anmäla mig och två vänner, hur gör jag?
För att anmäla er måste ni göra anmälan en och en, för att ni ska komma i samma startgrupp, anger alla samma lagnamn. Det går alltså inte att anmäla mer än en person åt gången.

Hur gör jag för att starta i samma startgrupp som mina vänner?
För att starta i samma startgrupp som dina vänner behöver ni alla ange samma lagnamn.
Det anger ni när ni anmäler er till loppet. Oavsett när ni anmäler er, startar ni tillsammans så länge ni angett samma lagnamn. Observera att stavningen måste vara likadan inklusive stor/liten bokstav.

Kan man delta individuellt?
Ja. Du behöver inte tillhöra ett lag för att delta. Ingen startar själv utan du kommer att bli placerad i en startgrupp med andra löpare.

Finns det någon åldersgräns?   

Ja, för vårt huvudlopp behöver du ha fyllt 18 innan loppet (ej vid anmälan)

Minderåriga deltagare måste godkännas av Toughest team samt av målsman. Det är viktigt att du har mottagit en skriftlig bekräftelse från vårt team innan du anmäler dig till loppet. Utan giltigt godkännande, reserverar Toughest sig rätten att neka deltagande  Ifylld blankett skickas till oss på info@toughest.se  Blanketten hittar ni här

Kan jag välja starttid?
Nej. Det går inte att välja starttid när man anmäler sig till Toughest. Vi tillämpar principen: ju tidigare man anmäler sig, ju tidigare starttid får man. Ett lägre startnummer kan därför indikera på en tidigare starttid.
Personer som anmält sig med samma lagnamn, startar tillsammans. Har delar av laget anmält sig vid olika tillfällen, blir det en persons anmälan som styr starttid, men det går ej att påverka vems anmälan som styr starttiden.

Kan vi anmäla ett företag och betala med faktura?
Ja. Som företag, eller större grupp, har ni möjligheten att anmäla er och betala via faktura.
Ni gör då en gruppregistrering och mejlar in till oss, guide om hur anmälan görs steg-för-steg finner ni på: http://www.Toughest.se/foretag/registrering/

Kan jag köpa en biljett samma dag som loppet?
Ja, vi säljer även biljetter på plats. OBS, detta gäller så länge loppet inte är slutsålt.
Betala din biljett i shoppen, ta med kvittot till registreringstältet där du får ditt startnummer.
Köper du biljett på plats får du hoppa in i närmaste startgrupp eller med det lag du önskar springa med
Pris: Huvudlopp 950 kr/ biljett , Family 400 kr/biljett.

Notera att vi endast tar betalning med kort

Hur gammal måste min son/dotter vara för att få delta i Family loppet?
Toughest Family har en rekommenderad åldersgräns på det året man fyller 5 år. Om du som målsman anser att ditt barn klara av att deltaga, så går det bra för oss att ni anmäler barnet och deltar tillsammans. OBS det är alltid målsman som ansvarar för barnet (< 18 år) under och i samband med loppet.

Går det bra att vara mer än 1 barn per vuxen?
Ja. Det är upp till den vuxna att avgöra hur många barn han/hon kan ansvara för. Vi uppmuntrar till att blanda hejvilt mellan vuxna och barn. Ju fler som kör Toughest Family tillsammans desto roligare.

Ändringar

Namnbyte på biljett?
Det går att byta namn på en biljett fram till 7 dagar innan loppet. Detta sker utan kostnad om biljetten är köpt som ombokningsbar i annat fall kostar byte 299 kr och betalning sker i samband med bytet som utförs här
Om du inte själv ska använda biljetten, måste ett namnbyte göras. Biljetterna är personliga och kontroll av ID sker vid utlämnande av startkuvert.

Kan jag byta stad på min biljett?
Nej. Det går inte att byta stad på sin biljett. Här rekommenderar vi att göra ett namnbyte på biljetten om ni inte skall använda den.

Något är fel i min registrering, vad gör jag? Maila oss på info@toughest.se och skriv vad som är fel så hjälper vi er att ändra uppgifterna

Jag finner inte min bokningsbekräftelse, vad gör jag?
Om din bokningsbekräftelse försvunnit så kan du mejla oss på info@toughest.se
Ange då personens för- och efternamn, reg ID, eller mejladress som är registrerad.
Vi gör då en sökning på er i vårt system, därefter skickar vi ut bokningsbekräftelsen på nytt till er.

Starttid/startlistor

Kan jag välja starttid? Se under avsnitt Anmälan

Hur får jag reda på min starttid?
Startlistan skapas efter att anmälan är stängd, och presenteras på hemsidan samma vecka som loppet är. Ni får ett mejlutskick när startlistan släpps.

När släpps startlistan för Mainrace ?
Startlistan till Main Race publiceras på tisdagen samma vecka som loppet är.

När släpps startlistan Family?
Startlistan släpps och publiceras på hemsidan på onsdagen samma vecka som loppet är.

Hur sker starten?
Första starten på dagen är Elite, och Elite qualifier.
Därefter startar en startgrupp var 5:e minut under hela dagen, blandat mellan lag, ålder och kön.

Kan jag byta startgrupp?
Nej. Det går inte att byta från en startgrupp till en annan. Startgrupperna är planerade så att det skall vara ett jämt flöde på banan, för att det inte ska uppstå köer på hinder.

Har du extraordinära skäl kan du maila oss så ska vi givetvis försöka att hjälpa er i den mån det går.

Loppet

Måste jag klara alla hinder?
För att genomföra Toughest måste man inte genomföra och klara alla hinder. Om det är ett hinder man inte klarar av att göra kan man istället välja att göra en straffrunda, för att sedan springa vidare på banan.

Vad är en straffrunda?
En straffrunda är markerad med rött intill hindret. Du kan välja att göra en straffrunda istället för hindret om du inte klarar av det. En straffrunda är en extra löpning på 150-200m, därefter kan du fortsätta på banan.

Vad är Fast Lanes?
Ni finner Fast Lane på några av våra större tekniska hinder, och den är markerad med grönt. En Fast Lane är ett tekniskt svårare alternativ till orginalhindret. Du gör här ett val om du vill göra Fast Lane, eller Easy Lane. Genom att göra en Fast Lane sparar man tid, eftersom man inte behöver göra följehindret.

Vad är ett följehinder?
De hinder som har Fast Lane (se ovan) har även följehinder. Gör du Fast Lane behöver du inte göra följehindret, gör du orginalhindret måste du göra följehindret också.
Ett följehinder är ett hinder som alla klarar av, exempelvis ett Over/Under eller Crawling.

Vad är en Family lane?
Alla hinder är anpassade för att både barn och vuxna ska kunna göra dem själva. Family lane är när det finns ett lättare alternativ till orginalhindret.

Får jag ha spikskor?
Nej. På Toughest lopp får man inte använda spikskor.

Behöver man ha handskar?
Det är upp till var person om man vill ha handskar eller inte. I Toughest shop på eventområdet säljer vi handskar som ger dig bättre grepp och skonar händerna från slitage och skador.

Är det tidtagning?
Ja, det är tidtagning på Toughest (inte på Family). När du hämtar ut ditt startkuvert, får du även ett tidtagningschip, med tillhörande fästanordning som du bär runt fotleden. När du startar aktiveras chipet, och är aktivt fram tills att du går i mål.

Finns sjukvård om det skulle behövas?
Ja. Om olyckan skulle vara framme, så har vi sjukvård på plats. Det finns ett sjukvårdstält på eventområdet i nära anslutning till målgången som man själv kan uppsöka. Händer olyckan ute på banan, har vi mobila sjukvårdsteam som kommer till dig.

Finns det tillgång till vatten?
Längs med banan finns det 2-3 vattenstopp, samt ett i målgången. Vill du släcka törsten eller fylla på dina vattendepåer innan loppet, finns det vatten att köpa hos food trucksen på eventområdet.

Förekommer det “elchockar”/elhinder på banan?
Nej. Vi ser inte poängen med att ha hinder som är skapade för att utdela fysisk smärta via elchock. Smärtan, utmattningen och allt det där får ni ändå. På naturlig väg. Vi lovar.

Hur tränad måste man vara för att klara Toughest?
Alla kan ta sig igenom banan, oavsett kondition, vi menar att inställning och mentalitet är viktigare än fysisk form. Vill du satsa på elit måste du vara vältränad. Banan går genom varierande terräng och är 8 km och innehåller 40 hinder.

Måste man kunna simma för att delta?
Toughest JA
Family NEJ (på Family kan du alltid undvika vattnet)
Eftersom det kan förekomma vattenhinder bör du kunna simma. Distansen i vattnet kan variera och vara upp till 20 m. I vissa fall kan du undvika vattnet genom att göra straffrundan (ca 150-200 m extra löpning). Om du är osäker på din simförmåga vänligen kontakta oss på: info@toughest.se

Alla barn erbjuds alltid flytväst innan vattenhinder

Eventområdet

Var hittar jag start och mål?
Både start och mål är placerat på eventområdet, tillsammans med sponsorer, mat och övriga bra pit stop, så som väskinlämning, toaletter och omklädningsrum.

Var hämtar jag ut mitt startkuvert?
I registreringen på eventområdet, du hämtar ut ditt startkuvert 30-60 minuter innan din starttid. Startkuvert kan bara hämtas ut samma dag som du skall springa.

Kan jag hämta ut hela mitt lags startkuvert?
Det går bra att hämta ut ett startkuvert åt någon annan. Om du gör det måste du ha bokningsbekräftelsen, ID och startnummer från den andra personen med dig.

Finns det tillgång till vatten?
Längs med banan finns det 2-3 vattenstopp, samt ett i målgången. Vill du släcka törsten eller fylla på dina vattendepåer innan loppet, finns det vatten att köpa hos food trucksen på eventområdet.

Kan man komma som besökare och heja på deltagare?
Vi välkomnar deltagare att ta med sig vänner och familj till loppet, även om de inte skall deltaga själva. Det är kostar ingenting att hänga med och heja på sina vänner.

Kan jag följa mina vänner längs med banan?
Banan är utformad på så vis att deltagarna springer iväg i en loop, och kommer tillbaka till eventområdet, springer iväg i nästa loop och kommer tillbaka till eventområdet, likt en blomma. På så vis kan ni som publik följa era vänner var gång de kommer tillbaka till eventområdet. Beroende på terräng går det att följa löparna längs banan.

Finns det väskförvaring/Garderob?
Ja, OBS denna är endast till för löparna.
Vi har alltid en bemannad garderob och i varje startkuvert finns en garderobs-tag som du sätter på ditt bagage. Notera att vi inte tar ansvar för värdesaker. Förvaringen kan ske utan tak och vi rekommenderar vattentätt bagage vid dåligt väder (tål väskan inte vatten så ta med exempelvis en sopsäck).

Finns det omklädningsrum?
Ja, separat för dam och herr. Observera att dessa är avskärmade men oftast utan tak, vatten och värme. Vi rekommenderar därför att alltid ha handduk och torrt ombyte med och att ni direkt efter loppet torkar er och får på torra kläder för att undvika nedkylning.

Finns det duschar på eventet?
Nej. Det finns inga duschar på eventområdet. I Göteborg finns det tillgång till dusch vid parkeringen, ca 1 km från eventområdet.

 

Efter loppet

Var hittar jag mitt resultat?
När du gått i mål publiceras ditt resultat direkt på vår hemsida LÄNK. Om du inte hittar ditt resultat, kontakta tidtagning på resultat@est.se

Var hittar jag bilderna som togs under loppet?
Bilderna som tagits ute på banan och i målgången kommer att publiceras på Toughest Facebook.  Bilderna publiceras löpande under veckan efter loppet och avslutas med en eventfilm.

Får man något pris?
Alla som deltar och går i mål får medalj och armband med sig hem.

Regler

 • 1 som deltagare är du skyldig att känna till samtliga regler för racet (se nedan).
 • 2 som deltagare är du skyldig att följa samtliga regler nedan. Dvs, står du vid startlinjen – obey our rules!
 • 3 Allt deltagande sker på EGEN RISK. Toughest frånsäger sig allt ansvar för skador till deltagarna och deras utrustning. Om någon deltagare eller deras utrustning och / eller kläder går sönder är Arrangörerna inte ansvariga. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring för denna typ av lopp.
 • 4 All registrering för Toughest är slutgiltigt, dvs att du har ingen ångerrätt. Arrangörerna kommer inte återbetala någon anmälningsavgift.
 • 5 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att kunna ändra racet när helst de vill.
 • 6 Det kommer finnas en snitslad bana, följ den.
 • 7 Toughest är en utmaning, på alla nivåer. Behöver någon medtävlande hjälp – ställ upp.
 • 8 Har du eller någon annan medtävlande skadat sig under racets gång är du skyldig att påkalla tävlingsledningens uppmärksamhet.
 • 9 Minimiålder för att deltaga är 18 år. Är du under 18 krävs målsmans godkännande enligt avtal med Toughest. länk till pdf
 • 10 Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ställa in racet. Om detta sker betalas anmälningsavgiften tillbaka, men ingen ersättning för resor eller hotellbokningar etc står Toughest för.
 • 11 Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger under tiden du springer loppet. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av alkohol eller droger.
 • 12 Det är inte tillåtet att nyttja prestationshöjande preparat. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av ett sådant preparat.
 • 13 All förändring i din anmälan(överlåtelse, ändring av lagnamn etc)måste ske tidigare än 2 veckor innan start. Alla förfrågningar där efter behandlas ej.
 • 14 Toughest har vid varje event fotografer på plats. Det tas både stillbilder och rörlig bild. Som deltagare ger du Toughest tillstånd att publicera bildmaterial från event i de kanaler Toughest önskar sig använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part så som (men inte begränsat till) sponsorer och partners.
 • 15 Du får ett chip när du hämtar nummerlapparna. Detta används för tidtagningen. Chippet ska sitta runt fotleden. Ej återlämnat chip debiteras i efterhand med 200 SEK.

 

 

 

Toughest arrangeras av:

Other Buns International AB (f.d. Nexthand AB)

Vattenverksvägen 44

212 21 Malmö

Info@toughest.se

Denna webbplats behöver cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Läs mer

Acceptera kakor

Använd endast nödvändiga cookies.
Inga cookies, tack. Ta mig här ifrån.