Vörå/Vaasa – Family

Ett roligt och utmanande lopp, 2 km och 20 hinder för både barn och vuxna. Från lördag till söndag förvandlas banan  till en plats där barn och vuxna kan tävla tillsammans och utmana varandra.

Startlistan hittar ni här:

START LIST

Plats & Datum: 19:e Augusti, 2018. Norrvalla, Vörå, Finland

anmäl dig

Frågor & Svar

Hur långt är loppet?

Loppet är 2 km och innehåller 20 hinder. Det är Toughest standardhinder som är anpassade för att vara roliga och utmanande för både vuxna och barn.

Vem kan springa Toughest Family?

7-13 åringar tillsammans med en eller flera vuxna över 18 år. Det måste vara minst 1 vuxen och 1 barn i varje anmälan.

Hur strikt är åldersgränsen?
Toughest Family riktar sig till barn och vuxna som vill springa tillsammans. Därav åldersgränsen vuxna och barn mellan 7-13 år. Om det finns äldre syskon som vill springa är dessa självklart välkomna att vara med. Yngre syskon får vänta några år eftersom vi anser att säkerheten kommer först. Det är året barnet är fött som räknas, 7 år.

Behöver jag kunna simma?

Nej – inte nödvändigtvis. Det kommer att finnas vattenhinder men dessa är valfria. Väljer du att inte göra hindret finns en alternativ väg.

Är det säkert?

Vi sätter alltid säkerhet i första rummet och skaderisken är generellt låg närmast att jämföra med en lekplats. Att ta sig runt en hinderbana innebär dock per definition olika fysiska ansträngningar. Med detta sagt kan skrapningar och stukningar inträffa precis som på en lekplats. Det kommer att finnas sjukvårdare på plats, både på eventområdet, ute på banan och i vattnet. Det är viktigt att målsman/ansvarig vuxen hjälper barnen att bedöma vilka hinder man genomför tillsammans.

Vilken nivå är det?

Din nivå! Klarar du det inte själv så klarar du det tillsammans med dina lagkompisar. Våra banor är anpassade för att alla ska kunna ta sig igenom dem. Det finns på flera hinder alternativa vägar som är enklare så det är mycket upp till var och en att sätta ribban utifrån sina förutsättningar.

Vad händer om jag inte klarar ett hinder?

Då kan du försöka igen eller springa vidare och satsa på nästa hinder.

Om jag är barn, måste jag springa med min förälder?

Nej, du kan springa med vilken vuxen du vill.

Om jag är vuxen, måste jag springa med mitt barn?

Nej, du kan springa med vilket barn du vill.

Info

Nummerlappar:

Hämtas ut på plats ca 30-60 minuter innan din utsatta starttid.

Starttid:

Starterna går preliminärt mellan kl. 11:00 – 13:30.

Omklädningsrum:

Finns tillgängligt på eventområdet.

Toaletter:

Finns tillgängligt vid eventområdet.

Garderob:

Finns tillgängligt vid eventområdet, OBS: endast för deltagare.

Vi ansvarar ej för värdesaker.

Dryck:

Vatten kommer att finnas vid målgång, samt en gång ute på banan. Det kommer även finnas dryck för publik och deltagare att köpa på eventområdet.

Mat:

Det finns ett varierat utbud av mat att köpa på eventområdet.

FAQ

Bana

Vörå Family 2018 Grafisk karta-01 (1)

Ladda ner kartan

Alla hinder på Toughest Family är anpassade så att även barn kan genomföra dessa. Justeringarna görs i bla. höjd, längd & svårighetsgrad.

Hotell/Logi

Hotell Norrvalla:

Du kan boka boende i Norrvallas  egna hotell och bo på ca 200 m från arenan. Hotellet har 150 bäddar så platserna fylls snabbt.

Bokningar på norrvalla@folkhalsan.fi, eller ring + 358 6 3831012.

Här kan du se vilka rum som ser ut som https://www.folkhalsan.fi/sv/hotellit-ja-leirinta-alue/hotelli-norrvalla/hotellihuoneet/

Pris från 85 euro / rum inkl. Frukost / natt

 

Hotell i Vaasa:

 

Vill du bo i Vaasa så har vi två samarbetshotell.

Cumulus resort Tropiclandia, som ligger vid stranden invid badparadiset Tropiclandia https://www.cumulus.fi/hotellit/vaasa/cumulus-resort-tropiclandia-vaasa.  Den 23.6 byter hotellet namn till Scandic Vaskia  och då kan du boka via www.scandichotels.fi. Med koden TOUGHEST får du ett bättre pris och gratis buss shuttle  till Toughest Vörå 18.8.

Original Sokos Hotel Vaakuna, Vaasa ligger i centrum av Vasa. Med koden BTOUGHEST erbjuds rum från 78 €/dygn på www.sokoshotels.fi, och gratis buss shuttle  till Toughest Vörå 18.8. Detta erbjudande är i kraft till 17.7

Transport

Bil:

Ställ in GPS:n på Norrvalla. Vi rekommenderar dock att ni åker tillsammans för att spara på miljön.

Med tåg via Seinäjoki:

En Toughest buss väntar på er vid Tervajoki tågstation kl. 17.46 på fredag och vid alla tåg som kommer kl. 9 – 13 på lördag (tågtidtabeller publiceras under våren troligtvis kl. 10.54 och 13.54) och åker tillbaks så att man hinner med lämpliga avgångar (troligtvis endast kl. 15.30 (tåget avgår kl. 16.09).

Bussresan räcker ca 25 min/väg och priset är 5 €/person för tur och retur vid köp på förhand och vid bussen 10 €/person

Med buss från Vasa:

Toughest ordnar busstransport från Vasa kl. 9 och kl. 12.15  och åker tillbaks kl. 13 och kl. 17 (tidtabellen kan justeras i samband med att tågtidtabeller publiceras). Bussresan räcker ca 35 min/väg. Priset är 5 €/person för tur och retur vid köp på förhand och vid bussen 10 €/person.

Med båt från Umeå:

Toughest ordnar busstransport när båten kommer i hamn kl. 23.45 (kl. 22.45 svensk tid) till eventområdet Norrvalla där det finns logi.

GPS-koordinater:

63.153791, 22.268780

Parkering

Det finns parkeringsplats vid eventområdet för ca 300 bilar och kostar 5 € per bil.

Denna hemsida använder kakor. Genom att utforska Toughest.se, accepterar du användandet av kakor. Läs mer

Acceptera kakor