Toughest Elite

Tävlingsregler

Avvikelser från regler nedan leder till diskvalificering för Elite/Toughest Tour. Vid mindre regelbrott får deltagare fullfölja men resultatet kommer inte att räknas. Vid grova regelbrott kan funktionärer kalla deltagare av banan och sådan uppmaning måste då följas. Överträdelser som bedöms som medvetet fusk kan rendera avstängning från hela Toughest Tour. För specifika regler för Toughest Tour, klicka här.

Hinder

Varje hinder MÅSTE övervinnas på avsett sätt. Det finns tävlingsfunktionärer runt banan och deras instruktioner SKA följas.

Straffrundor

Vid flertalet hinder finns straffrundor. De utförs om ett av följande scenarion uppfylls

1) en deltagare väljer att inte fullfölja/påbörja ett hinder utan tar istället en straffrunda.

2) en deltagare påbörjar ett hinder men misslyckas med att fullfölja det enligt regelverk och blir därmed dömd till straffrunda. Notera att bedömning av tävlingsfunktionär alltid gäller. Eventuell protest får inlämnas i efterhand men hänvisning måste följas för att sådan ska beaktas.

OBS! Innan straffrundan inleds ska alltid hindret först vidröras.

OBS! För elit gäller att alla hinder måste påbörjas och ett fullgott försök på hindret är ett krav. Det går att tävla i elit utan att klara alla hinder men det är ett krav att försöka fullfölja banan. Atlet som bedöms frångå detta riskerar diskvalificering.

Fast Lane

Vid ett par hinder finns en så kallad ”Fast Lane”. Detta koncept innebär ytterligare en möjlighet för tävlanden att tjäna tid genom att klara mer avancerade vägar över utvalda hinder. Dessa hinder är tydligt märkta med ”Fast Lane” och tävlingsfunktionärer guidar på plats. Vid dessa hinder gäller ett av följande scenarion

1) Deltagare väljer ”Fast Lane” klarar det och får en enklare väg genom banan (slipper några hinder).

2) Deltagare väljer ”Fast Lane” men misslyckas – då utdöms straffrunda och deltagaren löper sedan vidare på ordinarie bana.

3) Deltagare väljer vanliga vägen genom hindret och klarar det och löper sedan direkt vidare på ordinarie bana

4) Deltagare väljer vanliga vägen men misslyckas – då utdöms straffrunda och deltagaren löper sedan vidare på ordinarie bana

5) Deltagare väljer att inte påbörja hindret utan går direkt till straffrundan och löper sedan vidare på ordinarie bana.

Fastlane koncept-01

One Try Only

Vid ett par hinder gäller ”One Try Only”. Detta är är till för att undvika köbildning. Dessa hinder är tydligt märkta med ”One Try Only” och tävlingsfunktionärer guidar på plats. Vid dessa hinder får varje deltagare ett försök och därefter utdöms straffrunda.

OBS! 2017 kommer hela elitheatet (dam och herr) att filmas runt hela banan och även fusk som fångas på film kan utgöra grund för diskvalificering.

toughest rules 2018

Denna hemsida använder kakor. Genom att utforska Toughest.se, accepterar du användandet av kakor. Läs mer

Acceptera kakor