Elite_677x295

Elite är till för dig som vill satsa på sporten OCR och har som mål att placera dig i topp på Toughest MINI TOUR. För att få lov att starta i Elite måste en ansökan göras inför varje race. Ansökan görs efter att du registrerat dig för ett race.  För dig som ännu inte uppfyller kraven för Elite finns Elite Qualifier.

ANMÄL DIG TILL ETT RACE

ANMÄL DIG TILL ELITE

Kriterier Elite icons-07

Du måste uppfylla någon av nedanstående kriterier för att ha en chans att starta i Elite. Ansökan görs i samband med att du registrerar dig för ett race.

Uttagningen grundas på meriter i följande ordning:

  1. Topp-placering i ett Toughest race
  2. Miltid herrar: Under 38min / Miltid damer: Under 42min
  3. Topp-placering vid annat meriterande tävlingssammanhang

Herr & Dam-klassElite icons-01Elite icons-02

Elite är uppdelad i en herr & dam-klass där respektive har en egen startgrupp. De första 20 herrar och damer över mållinjen i Elite får MINI TOUR rankingpoäng och har möjlighet att genom sin ranking kvalificera sig till finalen i Göteborg.

Priser Elite icons-03 Elite icons-04 Elite icons-05

Mini Tour Final:

1. 3000 €

2. 2000 €

3. 1000 €

Prisutdelning Elite icons-06

Klockan 12:00 presenteras vinnarna av Elite och prisutdelningen sker på eventområdet.

MINI TOUR

De 20 bästa placeringarna i Elite herr & dam får MINI TOUR rankingpoäng enligt tabellen. Det är alltså enbart de tävlande i Elite som har möjlighet att få MINI TOUR rankingpoäng.

MINI TOUR rankingpoäng kan samlas på alla Toughest standardrace och sammanställs till en topplista på hemsidan.

Din placering på MINI TOUR topplistan utgår från de fyra bästa placeringarna under året och rankingpoängen är underlag till jaktstarten under finalen i Göteborg.

I finalen startar de 20 herrar och damer som under året samlat på sig mest rankingpoäng. Poängen omvandlas till sekunders försprång i en jaktstart.

Topplista, regler och mer information om MINI TOUR hittar du här.