Elite_677x295

Elite är en del av Toughest Tour, bestående av 40 herrar och 40 kvinnor som gör upp om rankingpoängen inför finalen där de omvandlas till sekunder i jaktstarten. Elite är alltid den första startgruppen, och för att springa Elite måste du ha kvalat under den föregående säsongen. Kvalar gör du genom att springa Qualifier.

 

Kriterier Elite icons-07

Inför varje säsong meddelar Toughest Crew om du har kvalificerat dig till Elite. För att vara Elite krävs att du deltar i minst 4 race under säsongen.

Herr & Dam-klassElite icons-01Elite icons-02

Elite är uppdelad i en herr & dam-klass där respektive har en egen startgrupp. De första 20 herrar och damer över mållinjen får rankingpoäng och har möjlighet att genom sin ranking kvalificera sig till finalen i Göteborg.

Priser Elite icons-03 Elite icons-04 Elite icons-05

Toughest Tour Final:

1. 3000 €

2. 2000 €

3. 1000 €

Prisutdelning Elite icons-06

Klockan 12:00 presenteras vinnarna av Elite och prisutdelningen sker på eventområdet.

TOUGHEST TOUR

De 20 bästa placeringarna av Elite och Qualifiers herr & dam får rankingpoäng enligt  tabellen. Det är alltså enbart de tävlande i Elite och Qualifier som har möjlighet att få Toughest Tour rankingpoäng.

Toughest Tour rankingpoäng kan samlas på alla Toughest standardrace och sammanställs till en topplista på hemsidan.

Din placering på Toughest Tour topplistan utgår från de fyra bästa placeringarna under året och rankingpoängen är underlag till jaktstarten under finalen i Göteborg.

I finalen startar de 20 Elite herrar och damer som under året samlat på sig mest rankingpoäng. Poängen omvandlas till sekunders försprång i en jaktstart.

Topplista, regler och mer information om Toughest Tour hittar du här.